Skip to main content
Novosti

Koprivničko-križevačka županija prva županija koju će voditi nezavisni župan

By 22/04/2017No Comments

U petak ujutro održana je konferencija za novinare nezavisnog saborskog zastupnika i nezavisnog kandidata za župana Željka Lackovića, koji je najavio kako će upravo Koprivničko-križevačka županija biti prva županija koju će voditi nezavisni župan. Već je prije u medijima objavljeno da će kandidati za zamjenike župana biti Tihana Kraljić iz Carevdara i Željko Picig iz Križevaca.

“Ono po čemu sam poznat je činjenica da za svoj rad gradonačelnika ne primam plaću. Ne robujem ideologijama i strankama i želim mijenjati stvari. U svakom čovjeku gledam osobu koja može nešto dati za zajednicu i s tom svrhom sam okupio ljude za koje smatram da mogu promijeniti stanje u županiji” – istaknuo je Lacković.

zeljko lackovic predstavljanje liste01

Bolnica u Koprivnici je veliki teret za županijski proračun, a koji namjerava riješiti angažiranjem Ivana Švajgera za kojega kaže da je vodio strane farmaceutske tvrtke u državi i koji je uspješno vodio braniteljsku bolnicu u Zaboku. “Naša bolnica ne mora biti teret nego dapače, treba dodatne poticaje koji izostaju od strane osnivača tj. Županije jer nismo uspjeli dobiti sredstva za gradnju novog odjela pedijatrije. Isto tako, tako nismo uspjeli ni dobiti sredstva za dnevne bolnice koje dobile gotovo sve bolnice. Naša bila skinuta s popisa i čak se ni u drugom ciklusu nije izborila za sredstva” – rekao je.

zeljko lackovic predstavljanje liste13

Što se tiče školstva Lacković je uzeo za primjer susjednu Virovitičko-k

zeljko lackovic predstavljanje liste07

U Lackovićevoj kampanji sudjelovat će i Renato Labazan direktor TZ grada Koprivnice, koji bi trebao svojom stručnošću i vizijama oživjeti turizam i iskoristiti sve potencijale koje ova županija ima.

Jednu od prvih mjera koju je Lacković naveo je smanjenje plaće zaposlenima u Županijskoj upravi, dok će mu prvi projekt biti rješavanje pitanja Piškornice, borbu za izgradnju brze ceste do Koprivnice, a potom i one koja spaja Đurđevac s Bjelovarom.

zeljko lackovic predstavljanje liste05

Tihana Kraljić je voditeljica Odjela za strateško planiranje i regionalni razvoj u PORI i bivša državna tajnica u nekadašnjem ministarstvu gospodarstva, rada i poduzetništva, smatra da ovaj tim, koji je okupio Željko Lacković, može donijeti prijeko potrebne promjene Koprivničko-križevačkoj županiji. “Činjenica je da stagnira i da gledamo u leđa onim županijama koje su nekad bile daleko nerazvijenije od naše. Županijska vlast je spora i neučinkovita u korištenju sredstava iz RU fondova. Prema podacima koje je objavio Institut za javne financije, naša županije je ostvarila samo 936.000 kuna ili 8,1 kunu po stanovniku. Međimurska županija bila je uspješnija čak pet puta više, a Virovitičko-podravska čak 28 puta više. To sve govori.”-rekla je Tihana Kraljić.

zeljko lackovic predstavljanje liste10

Drugi kandidat za zamjenika župana je Željko Picig iz Križevaca,  koji je jedan od začetnika nezavisnih u Križevcima te poznatom po ulozi  vrlo aktivnog vijećnika u tamošnjem gradskom vijeću. ” Moj će prioritet biti taj da ću krenuti od novog Upravnog odjela za poljoprivredu, ruralni razvoj i turizam. U poljoprivredi su se problemi nagomilali, a rješavaju se problemi pojedinaca. Težište će morati biti veća sinergija i bolji efekt od PORE, LAG-ova pa sve do udruga uzgajivača i proizvođača pa do poljoprivrednika, da se uspješnije povlače sredstva iz Fondova EU i da naši poljoprivrednici imaju koristi od Županije” – rekao je Željko Picig te dodao kako Županija ne radi dovoljno na ruralnom razvoju te da treba početi iskorištavati turističke potencijale.

zeljko lackovic predstavljanje liste14

“TZ Koprivničko-križevačke županije mora raditi bolje i efikasnije i na onim projektima koji donose prihod i privlačit će turiste. Također, Županija mora raditi na sportskoj infrastrukturi  i zbog djece i mladih ćemo ukinuti naplaćivanje korištenja sportskih dvorana i to će biti prvi hitni potez.” – zaključio je Picig.

 

Nezavisna politička platforma Nezavisni
od sada je dostupna na novoj web-stranici

NEZAVISNI.HR

This will close in 0 seconds