Skip to main content
Novosti

BORBA ZA BIRAČE

By 07/05/2017No Comments

Dragi svi, prvo se zahvaljujem na svakoj podršci koju sam dobio proteklih dana. Vraćamo se na lokalne teme i predstojeće izbore do kojih je preostalo točno 14 dana. Naizgled, sve je isto kao i prije tjedan dana, ali i nije moralo biti tako. Promislimo da li su zbivanja u sabornici mogla imati utjecaj na našu županiju, gospodarstvo i poljoprivredu?!

Promislimo i da li bi pad Vlade i novi izbori donijeli drugačiji omjer snaga u političkim odnosima?!

Sjetimo se što se dešavalo zadnjih godinu dana kada smo morali izaći na prijevremene izbore. Zaustavljeni su gotovo svi projekti sufinancirani iz EU sredstava. Poticajna sredstva u poljoprivredi i malom poduzetništvu, nisu dobili prijavljeni i već odobreni projekti. Bez odobrenih sredstava ostali su i veliki poljoprivredni sustavi, ali i svi OPG-ovi i mali poduzetnici. Više od godinu dana središnja vlast nije raspisivala nikakve natječaje ruralnog razvoja usmjerenih za podizanje standarda lokalne samouprave. Projekti kulturne i prirodne baštine, poslovne infrastrukture, aglomeracijski projekti ogromnih vrijednosti čekali su formiranje bilo kakve vlasti, a upravo kroz to vrijeme višestruko se povećala hrpa smeća na PIŠKORNICI. Možemo pretpostaviti za slučaj pada Vlade koliko bi smeća bilo dovezeno iz cijele Hrvatske radi ponovne odgode prijave projekta izgradnje RCGO.

Nadalje, pokušajte zamisliti što bi destabilizacija gospodarskog sektora zbog utjecaja Agrokora značila za našu PODRAVKU. Ovaj nepredvidivi proces bez postajanja Vlade je neizvediv, a posljedice pogađaju sve dobavljače. Izloženost Podravke Agrokoru plaćena je gubitkom tržišne vrijednosti kompanije za 100 kuna po dionici, a danji rasplet mogao bi slomiti vrijednost Podravke na pola tržišne vrijednosti prije izbijanja problema u sustavu Agrokora. Tada bi naša hraniteljica bila vrlo laka meta na burzi, a od prodaje udjela država bi mogla isfinancirati treće izbore u 18 mjeseci a nikako ne brzu cestu do Koprivnice.

Želim ukazati na moguće negativne posljedice u slučaju da Hrvatska nema Vladu jer u izbornoj utrci za župana u nedostatku vlastitih ideja i programa, protukandidati se bave mojim odlukama na državnoj razini. Cilj je zbuniti i pridobiti meni naklonjene birače koji podržavaju nezavisnu politiku kakvu provodim zadnje četiri godine.

Nastojeći me ocrniti u javnosti i prikazati nevjerodostojnim trgovcem za vlastite interese zanemaruju i podcjenjuju inteligenciju i zdrav razum birača. Birači znaju da ja nisam stranački opredijeljen niti ideološki opterećen, ali isto tako znaju da sam sposoban donositi teške odluke čiji doseg u prvom koraku nije u potpunosti vidljiv. Čvrsto stojim iza odluka donesenih u saboru koje sprečavaju nastanak štete za GOSPODARSTVO i POLJOPRIVREDU naše županije i otvaraju perspektivu za razvoj u budućem razdoblju neovisno o tome tko će sačinjavati neke nove buduće vlade. Dok se moji protukandidati igraju izbora hrpa smeća na Piškornici raste, a cijena dionice Podravke pada. Svi se zaklinju u političke principe, a probleme su zajednički stvarali zadnjih 25 godina. Turistička sezona po najavama bit će i ove godine bolja nego prošle, pa se južni krajevi mogu igrati izbora i tri puta na godinu. Meni osobno izbori nisu problem, ali političku odgovornost za nove parlamentarne izbore nisam želio preuzeti, pa makar i pod cijenu lošijih izbornih rezultata u izborima za župana.

Stoga dragi birači, budite informirani i čitajte između redaka, a ja vas neću iznevjeriti.

Vaš Nezavisni kandidat za župana

Željko Lacković

Nezavisna politička platforma Nezavisni
od sada je dostupna na novoj web-stranici

NEZAVISNI.HR

This will close in 0 seconds