Skip to main content
Novosti

INICIJATIVA

By 14/05/2017No Comments

Državno poljoprivredno zemljište koje je trenutno dano u koncesiju tvrtkama iz koncerna Agrokor treba staviti na raspolaganje OPG-ovima.

Članak 39. Zakona o koncesijama omogućuje izmjenu ugovora o koncesiji ukoliko to zahtjeva interes Republike Hrvatske određen u Hrvatskom saboru.
Pozivam sve saborske zastupnike da podrže inicijativu donošenja odluke u Hrvatskom saboru u cilju zaštite javnog interesa kojom bi se onemogućilo da preuzimatelji vlasništva nad tvrtkama Belje, Vupik i Pik Vinkovci ostanu dugogodišnji koncesionari i koriste državne poticaje u poljoprivredi. Javni interes očituje se u zaštiti poljoprivredne proizvodnje na obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima kojima u pravilu nedostaju poljoprivredne površine, te su zbog toga onemogućeni u razvoju i opstojnosti. Davanjem u koncesiju preko 32.000 hektara državnog poljoprivrednog zemljišta jednom koncernu imalo je za posljedicu depopulaciju i opustošenje Slavonije i Baranje. Upravo navedeno, odnosno sprečavanje daljnje depopulacije istočne Hrvatske i stvaranje preduvjeta za obiteljsko bavljenje poljoprivredom i ostanak mladih predstavlja primarni javni interes Republike Hrvatske koji treba biti sadržan u odluci Sabora RH.


Zajedno smo odgovorni!

 

 

Nezavisna politička platforma Nezavisni
od sada je dostupna na novoj web-stranici

NEZAVISNI.HR

This will close in 0 seconds