Skip to main content
Novosti

OTVORENO PISMO ministru državne imovine

By 27/02/201713 travnja, 2017No Comments

Svatko nas je krao i potkradao, ali naši najbolje

Cijenjeni ministre Mariću,

prije više od 40 godina Bruno Bušić je proročki rekao da ćemo biti nakon stvaranja samostalne države suočeni s najtežim razdobljem, jer ćemo se tada potkradati sami. Kao što znate imovinu ne predstavljaju samo nekretnine, nego i prirodna rudna bogatstva, ali i stvorene društvene vrijednosti.

Podravina je zasigurno najbogatija regija u Hrvatskoj, a zadnjih četvrt stoljeća sve vlade nas potkradaju. Država je prodala 25% INA-e za 505 mil. dolara, a toliku je vrijednost proizvelo samo jedno naše naftno polje Jagnjedovec. Ništa od tih sredstava nije vraćeno u Podravinu. Naknadno je MOL-u prodano još 22% INA-e za 5,5 milijardi kuna i opet ništa od toga nije došlo u Podravinu. INA je oduvijek bila društveno angažirana i odgovorna tvrtka koja je gradila ceste, potpomagala sport i kulturu, svjesna da bogatstva stvara u Podravini. Danas INA otpušta zaposlene isto kao i Podravka koja predstavlja društvenu vrijednost angažmana generacija stvaranja u privredi.

Sve to dragi ministre otišlo je iz ovog kraja koji je prometno i investicijski izoliran i nevidljiv za sve vlasti u Zagrebu. I koprivnička vojarna u kojoj se treba izgraditi studentski kampus plaćena je novcem iz Podravine, a ne darovana, iako svakog mjeseca u državni proračun odlazi nemali iznos pola rente koji predstavlja svugdje u svijetu prihod lokalne zajednice. Ovo malo vlasništva u Podravci sa kojim se trenutno loptate s lijeva na desno, predlažem da što prije prodate i za taj novac dovršite brzu cestu do Koprivnice i izgradite studentski kampus, a rentu pustite lokalnoj i područnoj zajednici dok se još nismo svi iselili.

Nezavisni saborski zastupnik
Željko Lacković

 

Nezavisna politička platforma Nezavisni
od sada je dostupna na novoj web-stranici

NEZAVISNI.HR

This will close in 0 seconds