Skip to main content
Novosti

Tko će snositi teret gospodarske krize koja nam slijedi?

By 11/05/2020No Comments

? Tko će snositi teret gospodarske krize koja nam slijedi ?
U interesu svih građana ovo pitanje treba biti temelj predstojeće predizborne kampanje ?

? Ukoliko izbori proteknu isključivo u ozračju zdravstvene situacije, bez jasnog političkog odgovora o tome tko će platiti račune i na čija leđa će se preliti kriza gospodarstva, mogla bi nam se ponoviti povijest ?
Hoće li PDV kao i za ranijih kriza porasti 3% , realni sektor i gospodarstvo ponovno završiti na konopcima, a radnici na burzi rada i preko granice ?

? Postoji li dovoljno hrabrosti da se konačno pokrene reforma javnog sustava, smanjivanje prekobrojne i beskorisne uprave, ili će opet sve ostati na riječima uz argument da treba održati potrošnju građana kao izgovor za bacanje javnog novca na prekobrojne i neefikasne službe i sustave?

? Pošteni izbori trebaju se održati nakon što se predloži i usvoji ili ne usvoji proračun za 2021 jer će tada biti nemoguće izbjeći reformske i gospodarske teme, a iz planiranja prihoda i rashoda proračuna vidjet će se postoji li odlučnost politika za rješavanje ključnih problema koji stoje na putu ekonomskog razvoja Hrvatske ?

? Zato ako želimo brze i fer izbore trebamo i brzi prijedlog proračuna koji će jamčiti političku stabilnost u ekonomski teškim i politički neizvjesnim vremenima koja slijede

Nezavisna politička platforma Nezavisni
od sada je dostupna na novoj web-stranici

NEZAVISNI.HR

This will close in 0 seconds