Skip to main content
Novosti

Vladimir Tudić- nezavisni kandidat za načelnika Općine Podravske Sesvete

By 07/05/201710 svibnja, 2017No Comments

Podravskim Sesvetama predstavljena je nezavisna lista i nezavisni kandidat za nečelnika Općine Podravske Sesvete Vladimir Tudić.

– Osnovni razlog zbog kojeg je osnovana lista je veliko nezadovoljstvo koje vlada radom trenutne vlasti u Podravskim Sesvetama i želja za promjenama. Naši inicijatori nemaju nikakve želje za funkcijama, jednostavno samo za promjenama.

Okupili smo i predstavnike raznih udruga, te mještana od najmlađih do najstarijih koji će nam pomoći u realizaciji našeg programa koji će dovesti do novih promjena. Ukoliko bi postao načelnik, svoju dužnost bi obavljao bez naknade i time uštedio oko 200 000 kn u jednoj godini. Ušteđena sredstva mogu se iskoristiti tako da svi mještani imaju korist od toga, za subvencioniranje naknade za odvoz smeća ili za stipendije studentima ili za prijevoz učenika u srednju školu  – rekao je Vladimir Tudić, kandidat za načelnika Općine Podravske Sesvete.

Podršku Vladimiru Tudiću i nezavisnoj listi u Podravskim Sesvetama dao je i nezavisni kandidat za župana Koprivničko-križevačke županije Željko Lacković.

podravske sesvete3
– Bitno je što se napominje da će biti obavljanje dužnosti bez naknade. Mi svi ovisimo o fondovima, Podravske Sesvete direktno ovise o realizaciji sredstava. U svojem programu rekao sam kako će funkcionirati gradovi i općine, ako ja budem župan. Javna nabava kompletno preko jednog odjela u županiji. Struja, plin, prehrana u školi treba ići sve preko jednog kanala, kako smo napravili u Đurđevcu za sve ustanove. To su ogromne uštede, a tko ne bude htio koristiti takve alate, taj u županiji neće moći ništa dobiti.
Ono što je interesantno za Podravske Sesvete, Ferdinandovac, Novo Virje je činjenica da ćemo pokušati unutar Regionalnog parka Mura Drava napraviti nacionalni park. Imamo europsku Amazonu, najljepše šume i rijeke u Europi. Turističke biciklističke ture dolaze do Balatona i tu staju, a ovako bi ih mi mogli povezati s postojećim stazama. To je bitno radi razvoja maloga turizma, te radi prodaje poljoprivrednih proizvoda. Sa mnom u timu su stručni ljudi s kojima ću promijeniti županiju.

podravske sesvete1
Zagovaram da veći dio sredstva od rente uloži u investicije u jedinice lokalne samouprave iz koje dolaze. Treba uspostaviti jedan ciklus pravednosti. Kad kapitalno ulažete, županija isto mora vratiti, jer je te novce dobila od vas – rekao je Lacković i osvrnuo se na problematiku vrtića.

– Mjere ruralnoga razvoja omogućavaju za sva naselja ispod pet tisuća stanovnika da koriste te mjere. PORA će objedinjavti sve te projekte, a sve općine će dobivati podršku PORA-e. PORA će nam biti ključno tijelo koje će provjeravati sve predmete prije – kazao je Lacković.

Kandidatkinja za zamjenicu načelnika Silvana Kolar je također istaknula da Podravske Sesvete napokon trebaju dobiti vrtić. – Naša djeca moraju odlaziti u okolna mjesta, što stvara velike troškove roditeljima jer im nije sufinanciran vrtić, ali prvo treba izvesti proračune da se vidi koja izvedba je isplativija – rekla je Silvana Kolar.

podravske sesvete2

Vlado Halusek, nostelj liste za Općinsko vijeće je rekao kako nije poznato stvarno stanje općinskih financija. – Možemo samo obećati da ćemo biti štedljivi, te da ćemo biti na usluzi svim mještanima. Umjesto dosadašnjeg načina rada gdje se nastojalo samo raspoređivati sredstva koja su dobivena, mi ćemo nastojati da za svaku uloženu kunu u investicije osiguramo sufinanciranje iz drugih izvora.
Jedini u županiji imamo područnu školu koju pohađaju učenici od 1. do 8 razreda. Podravske Sesvete bi trebale imati samostalnu osnovnu školu.

Djeca imaju tjelesni u hodnicima i razredima, a dodatna nastava se ponekad održava u školskom restoranu. Trebat ćepoboljšati osnovne uvjete u školi, te modernizirati školsku opremu – istaknuo je Halusek.

Nezavisna politička platforma Nezavisni
od sada je dostupna na novoj web-stranici

NEZAVISNI.HR

This will close in 0 seconds